Ahosen Palvelut

Kuopion uimahallin purkuprojekti

Ahosen Palvelut toteutti Kuopion uimahallin kokonaispurkutyön. Purkutöistä syntynyt betonijäte murskattiin samalla tontilla ja saatiin nopeasti uusiokäyttöön.

Kuopion Niiralassa sijaitseva vanha uimahalli palveli uinnin harrastajia ja kilpauimareita neljän vuosikymmenen ajan. Kyseisessä hallissa esimerkiksi Jani Sievinen kauhoi 200 metrin sekauinnin lyhyiden ratojen maailmanennätyksen. Ajan hammas kuitenkin nakersi vuonna 1969 valmistuneen hallin vähitellen huonoon kuntoon. Kaupungin uusi uimahalli valmistui Niiralaan vuonna 2020 ja vanhan hallin purkutyöt päätettiin aloittaa vielä samana vuonna.

Kuopion kaupungin Tilapalvelut kilpailutti uimahallin purku-urakan julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilman kautta. Purkutöiden aikaan Kuopion kaupungilla rakennuttajana toimineen Sanna Parkkosen mukaan Ahosen Palvelut valittiin purku-urakoitsijaksi tarjouksen kokonaisedullisuuden perusteella.

Iso purkutyö valmistui sovitusti

Kuusirataisella 50 metrin altaalla ja opetusaltaalla varustettu halli oli valmistuessaan Suomen suurin uimahalli. Tilavuudeltaan yli 36 000-kuutioisen hallin purkutyö olikin Kuopion kaupungin mittakaavassa suuri. Purkutyöt aloitettiin lokakuussa 2020 ja projekti saatiin maaliin toukokuussa 2021.

–Ahosen Palvelut suunnitteli ja organisoi purkutyön hyvin. Purkutyön toteutus oli onnistunut ja urakka valmistui sovitusti. Tilaajan näkökulmasta projektin läpivientiä helpotti se, että koko purkutyö saatiin tilattua yhdeltä urakoitsijalta, eikä aliurakoitsijoita ollut tarpeen käyttää, Parkkonen summaa.

”Tilaajan näkökulmasta projektin läpivientiä helpotti se, että koko purkutyö saatiin tilattua yhdeltä urakoitsijalta, eikä aliurakoitsijoita ollut tarpeen käyttää.”

Suuresta purkukohteesta syntyi runsaasti betonijätettä. Aines saatiin kuitenkin uusiokäyttöön ja järkevällä suunnittelulla voitiin myös vähentää olennaisesti purkujätteen kuljetuksesta aiheutuvia ilmastopäästöjä.

– Purkubetoni murskattiin samalla tontilla ja materiaalia voitiin hyödyntää läheiseen aluerakentamiseen, Parkkonen sanoo.

Sujuvaa yhteistyötä Ahosen Palveluiden kanssa

Parkkonen kehuu Ahosen Palveluita sujuvan purkutyön ohella toimivasta viestinnästä. Hänen mukaansa työnjohto oli helppo tavoittaa puhelimitse ja myös sähköposteihin vastattiin lyhyellä viiveellä. Toimivan yhteydenpidon ansiosta myös lisätöistä sopiminen oli vaivatonta.

–Meillä oli puutteelliset lähtötiedot purettavasta rakennuksesta ja jouduimme siksi teettämään muutamia lisätöitä. Niiden käsittely sujui kuitenkin nopeasti ja helposti, koska Ahosen Palvelut perusteli lisätöiden tarpeen hyvin, esitti lisätyöt selkein valokuvaliittein ja antoi töistä selkeät tarjoukset, Parkkonen sanoo.

Kysy lisää palveluistamme:

Soita 010 57 44 743 tai jätä yhteydenottopyyntö klikkaamalla alta.