Ahosen Palvelut

Suurtehoimurointi ja -puhallus

Etsitkö nopeaa konstia vanhojen eristeiden poistamiseen? Vai pohditko näppärää tapaa Leca-soran tai sepelin levitykseen? Imuautomme on sopiva ratkaisu molempiin projekteihin. Teemme suurtehoimurointia ja -puhallusta haastavampiinkin kohteisiin.

Jatkoletkuja käyttämällä imurointi- ja puhallusoperaatiot voidaan toteuttaa jopa yli 200 metrin etäisyydellä imuautosta. Myös korkeista kohteista imuroiminen onnistuu, sillä imupuomin avulla letku saadaan johdettua jopa 20 metrin korkeudella sijaitseviin kohteisiin.

Imuautomme on toimiva ratkaisu esimerkiksi silloin, kun kohde sijaitsee kellarissa, korkean rakennuksen vintillä tai katolla tai vaihtoehtoisesti hankalakulkuisessa maastossa. Imuletkun avulla päästään ongelmitta käsiksi myös ahtaisiin tiloihin.

Suurtehoimurointi

Suurtehoimurointi on kätevä tapa erilaisten materiaalien poistamiseen. Tällä menetelmällä voidaan imuroida lähes mitä tahansa materiaalia, mikä vain mahtuu imuletkun päästä sisään (imuletkun halkaisija 120 mm). Toisaalta asiakastarpeen vaatiessa voimme käyttää myös ohuempia letkuja. Imuroitavien materiaalien suhteen oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. 

Suurtehoimurin käyttäminen keventää ja nopeuttaa merkittävästi työskentelyä sekä parantaa työturvallisuutta, sillä hankalat työasennot sekä lapiointi- ja kantotyö poistuvat. Pölykin katoaa rivakasti imuauton kitaan. Imuautollamme voidaankin toteuttaa myös purkutyökohteiden pölynsuojaus nopeasti ja tehokkaasti. Suurtehoimuria käytettäessä pölynsuojaseiniä ei tarvita.

Imuautomme säiliökoot vaihtelevat 8–13 kuutioon. Suuremmissa kohteissa voidaan käyttää apuna 33 kuution välisäiliöitä. Niiden avulla suurtehoimurilla voidaan imuroida kevyttä materiaalia jopa 150 kuution verran päivässä.

Toimitamme imuroimamme jätteet lähtökohtaisesti jätteenkäsittelylaitokselle. Jos imuroitava materiaali halutaan uusiokäyttää työkohteessa tai jäte ajetaan jätteenkäsittelylaitokselle lava-autolla, voimme käyttää työhön korkeakippauksella varustettua imuautoa.

Suurtehoimuautoomme voidaan tarvittaessa kytkeä betoni- ja tiilijätteiden murskaimia. Suuremmat kiviainekset voidaan siis murskata purkutyömaalla.

Olemme poistaneet imuautoillamme muun muassa

  • vanhoja eristeitä, kuten villaa, purua, turvetta sammalta ja Leca-soraa yms.
  • maa-aineksia, mursketta, hiekkaa, savea.
  • kattosingeliä
  • vetistä hiekkaa tai betoniliejua,
  • vettä,
  • pölyjä.

Kysy meiltä lisää suurtehoimuroinnista ›

Suurtehopuhallus

Suurtehopuhallus on oiva tapa vaahtolasin, Leca-soran tai sepelin tehokkaaseen levittämiseen paikoissa, jonne ei työkoneilla pääse. Ahosen Palvelut toteuttaa näiden materiaalien puhallusta kaikenkokoisiin kohteisiin. Meiltä voit tilata kuljetus- ja puhalluspalvelun lisäksi myös puhallettavat materiaalit.

Vaahtolasimurskeen puhallus

Vaahtolasi on infra- ja talonrakentamiseen soveltuva kevyt, kantava, helposti kasautuva ja pienen hiilijalanjäljen omaava materiaali. Se toimii hyvin routa- ja lämmöneristeenä sekä kantavaa maakerrosta keventävänä materiaalina. Kevyttä vaahtolasia voidaan tuoda työmaalle yhdellä kuljetuskerralla peräti seitsenkertainen määrä kivimurskeeseen verrattuna.

Imuautolla puhaltamalla suurtenkin vaahtolasimurskemäärien asentaminen onnistuu nopeasti.

Meiltä voit tilata pelkästään vaahtolasimurskeen suurtehopuhalluksen tai vaihtoehtoisesti murskeen puhalluksen ja tiivistyksen kokonaispalveluna.

Lue lisää vaahtolasista ›

Leca-soran puhallus

Raekooltaan 4–20-millinen Leca-sora on mainio tuote maanvaraisten alapohjien lämmöneristämiseen, routasuojaukseen ja kevennysperustuksiin. Suurtehoimuautolla sora saadaan puhallettua vikkelästi asennuskohteeseen. Meiltä saat tilattua myös alle 20 kuution puhallustoimituksen. 

Lue lisää Leca-sorasta › 

Ekocell -puhallusvillan puhallus

Ekocell-selluvilla on varma valinta pohjolan talojen eristämiseen. Luonnon omasta ”älykuidusta”, selluloosapolymeeristä, valmistettu tuote ei kavahda Suomen nopeasti muuttuvia kosteus- ja lämpötilaolosuhteita.

Lue lisää Ekocell-puhallusvillasta ›